KEIN Presents: Urban Geode by Paige Smith x Yağmur Rüzgar x Leo Lunatic

İstanbul sokaklarında dolaşırken, instagram'a bakarken karşınıza sıkça çıkan, belki bildiğiniz, takip ettiğiniz, belki içten içe 'Kim bu işi yapan?' dediğiniz 3 adet sanatçının peşlerine takıldık.
Paige Smith, Yağmur Rüzgar ve Leo Lunatic farklı disiplinlerden sanatçılar. İşleri genelde sokakla. Şehirde dolaşırken Yağmur'un işlerini koparmaya çalışan çocuklarla ya da Leo Lunatic'in şehri daha bir gezilebilir kılan işleriyle muhakkak karşılaşmışsınızdır.
Kreatif collaboration süreçlerine şahit olma şansı yakaladığımız 3 sanatçının işlerine dair söyleyeceklerimizi okuyun, videoyu izlemeden geçmeyin ve ilk kez biraraya geldikleri projenin sonunda Balat, Eminönü ve Karaköy'e bırakılan yeni eserleri muhakkak gidip görün.

1 / 13
2 / 13

KEIN Presents: Urban Geode by Paige Smith x Yağmur Rüzgar x Leo Lunatic


Paige Smith


Paige Smith Los Angeles bazlı bir sanatçı. Urban Geode projesiyle tanıdığımız sanatçının işine dair detayları kendi kelimelerinden okuyalım:

"Şehirde rastlayacağınız Geode'ler ve doğada karşılaşaklarınızın paralel bir yönü var - bunlar beklenmedik hazineler. Hazine avına çıkabilirsiniz ancak genelde çıkılan maceralar ve günlük etkileşimler üzerinden ilerliyor bu karşılaşmalar. Benim hoşuma giden tarafı herkesin bu hazineleri farketmeyişi aslında. Bunlar sonsuza kadar yerleştirdiğim yerde var olmayacaklar belki ama bu elementler insanları doğada olduğu gibi doğal yollarla etkileyecek.

Şu güne kadar Madrid, Bali, Philadelphia, San Francisco ve İstanbul'da yerleştirmelere yaptım."
3 / 13
4 / 13

KEIN Presents: Urban Geode by Paige Smith x Yağmur Rüzgar x Leo Lunatic


Yağmur Rüzgar


Yağmur'a daha önce Urban Geode işiyle KEIN Magazine'de yer vermiş, yaptığı harika işi kendi sözlerinden dinlemiştik. (Urban Geode)

"Okuduğum süreci ne üzerine yoğunlaşmak istediğimi anlayabilmek adına "workshop"tan "workshop"a koşturarak, farklı disiplinlerden insanlarla çalışarak geçirdim. Ancak şehirleri gerçekten algılayabilmenin yolu alınan eğitim kadar fiziksel olarak da orada bulunmaktan geciyor. Bu amaçla eğitim sürecimin bir dönemini Amsterdam’da geçirdim. Gezdiğim şehirlerde etkilendiğim o kadar çok ayrıntı oldu ki bunları paylaşmalıyım dedim ve çektiğim fotoğrafların altına kısa notlar ekleyerek urbanbacklog.tumblr.com’u yazmaya başladım. Tüm bu birikimlerim sonrasında okulu, kamusal sanatın kent kimliğine, kentin anlam diline katkısını kentsel arayüzler ölçeğinde inceleyen bir tezle bitirdim.

Yazdığım blog sayfasında sıkça kamusal alanda sanat işlerinden bahsettim, tezimde de bunlar üzerine çalıştım. Benim için bundan sonraki adım kendi çalışmamı ortaya çıkarmak oldu. Bu amaçla blogu referans göstererek Paige Smith ile iletişime geçtim. Paige, doğadan esinlenerek oluşturduğu kristal formları kentsel arayüzlerdeki boşluklara uygulayarak farkındalığı arttırmayı amaçlayan Los Angeles’lı bir sanatçı. Amacım öncelikle kendisiyle çalışarak sürece tanık olmaktı fakat eğitimim devam ettiğinden yanına gidemeyince kendisinden harika bir öneri geldi; "Neden Urban Geode’leri kendi şehrinde uygulamıyorsun?" dedi. Birkaç hafta sonra da evime bir kutu dolusu Urban Geode parçası geldi."
5 / 13
6 / 13

KEIN Presents: Urban Geode by Paige Smith x Yağmur Rüzgar x Leo Lunatic


Leo Lunatic


Leo Lunatic İstanbul'da sıkça karşımıza çıkan pandaların yaratıcısı. 1987 doğumlu sanatçının çocukluğunda en yakın arkadaşları kağıtlar ve renkli kalemleriyken yetişkin hayatında bunu yaşamının bir parçası olarak hayatında tutabilmiş ve tutkusunun peşinden koşabilmiş şanslı insanlardan.

Pandaları bu kadar çok görmeye alışmışken hepimizi şaşırtıp karşımıza glitch ve pixel işleriyle çıkan Leo'nun, Yağmur ve Paige ile yaptığı işbirliğinde de bu yeni eseriyle ilerlemesi işi daha da ilgi çekici hale getiriyor. 

7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13




KEIN Presents: Urban Geode by Paige Smith x Yağmur Rüzgar x Leo Lunatic

Blog by Beste Türkön

Artists:

Filmed by:

Additional Camera:

Music:
Addicted by Eren Erdol (Petra Digital)




Other Posts
Suzanne Saroff
The Magician
The Summer House
NID
David Gaberle
Dull Men's Club
13 / 13
keinmagazine@gmail.com
Kullanım Koşulları:

www.keinmagazine.com tarafından üretilmiş fotoğraf, resim, video ve benzerleri kullanım ve içerik hakları saklıdır. Site içerisinde kulanılan, herhangi birine ait içeriğin hakları sahiplerine aittir.



Terms of Use


All online content of www.keinmagazine.com (including all images, videos and other visuals) of the website cannot be used without the permission of the authors, artists and photographers noted.
Subscribe to our newsletter for monthly updates

Follow #KEIN
CLOSE