Annem Evde Yok
1 / 11
Adab-ı Teşhir, Düğün

Sinan Tuncay


Sinan Tuncay’ın deyişiyle “Winter Wonderland” konusu kendine yarattığın “Wonderland”lerde, yani harikalar diyarında bir nevi kendinle yüzleşmek üzerine. New York’ta yaşayan sanatçı şahane işlerini, “Bedenin kaybettiği parçasına kavuşmayı hayal ettiği, surreal bir ters-sünnet toreni de denilebilir. Gene kendi yaptığım maketleri, gerçek insan figürleriyle birleştirdiğim karelerde, erkek olmaya dair farklı anlar ve mekanları sünnet töreninin anestezik atmosferinde ele alıyorum." diyerek tarif ediyor.

Sinan Tuncay’ın
“Whole/Bütün” adını verdiği, en travmatik erkeklik ritüeli dediği 12 fotoğraflık serisi 31 Ocak’a kadar C.A.M Galeri’de izlenebilir.

En çok kimin fotoğrafını/filmini çekmek istersin?
Madonna'yla calışmak isterdim. 

Rüya ortaklık nasıl olurdu? Sanat ve iş dünyasından hangi isim veya isimlerle?
Kesinlikle müziği bir yerinden yakalayan, kostümünden setine her detayında bir hikayesi olan, çok yönlü bir multimedia projesi olurdu. Listem epey uzun ama kısaca, Tilda Swinton’ın yabancılığı, Türkan Şoray’ın geleneksel hatları, Lana Del Rey ve Woodkid’in sinematik müziği, Mercan Dede’nin etnik ritimleri ya da Alexander McQueen’ın heykelsi dehası ile bir şeyler yapmak müthiş olurdu! Üründen çok hikayeyi anlattığı için de, Sezen Aksu'yla Vay şarkısı icin hazırladığımız video projesi çok değerli bir ortaklıktır mesela. 
2 / 11

Sinan Tuncay


Pekçoklarının inandığı gibi kamera hala dünyanın en büyük silahı mı dersin? Yani kameranın dünyayı kurtarma şansı var mı sence?
Bugün kamera, daha önce hiç olmadığı kadar çok yerde, haliyle de çok güçlü. Kastettiğim kesinlikle 'artık herkes fotoğrafçı' klişesinin ötesine geçen bir durum. Dünyayı kurtarır mı yoksa daha da mı tehlikeye bulaştırır, tartışılır.   

İşlerini dolaysız ve kestirmeden nasıl tarif edersin ve hangi projeler üstünde çalışıyorsun?
Yaptığım fotoğraf ve video projeleriyle kültürel kodlara dair durumlar anlatmaya calışıyorum. Mekanın fazlasıyla ön planda olduğu minyatür detaylarla, anı, yakalamaktan çok oluşturmaya çalıştığımı söyleyebilirim.

Şu sıralar, Âdâb-ı Teşhir isimli, Osmanlı Minyatür Sanatı estetiğini, günümüzün fotografik dünyasına uyarlayan bir fotoğraf projesi üzerinde çalışıyorum. Seri, önümüzdeki yaz boyunca Isviçre'deki 'reGeneration: New Perspectives on Photography' projesi kapsamında sergilenecek. Bir yandan da, yakın arkadaşım Rehan Miskci'yle, Amerikan kalıplarına uyum sağlama ironimizi konu alan An American Dream adlı bir video enstalasyon projesi hazırlıyoruz. 
Adab-ı Teşhir, Hamam
4 / 11
Cemaat Mahalle

Sinan Tuncay


Nerede yaşıyorsun?
New York

Yaşadığın yeri olduğu gibi dünyanın başka bir yerine taşıyacak olsaydın, neresi olurdu?
Hem benzer hem de apayrı iki şehri, New York'la İstanbul'u, birbirlerine taşımak isteyebilirdim mesela. Hem liberalliği, hem de gelenekseli birlikte yaşayabilmek müthiş bir zenginlik olurdu. Hoş, belki de bir arada olmaları imkansız olduğu için de çekicileşiyor olabilirler. Istanbul romanlarını New York'ta okuyup, Brooklyn gruplarını Eminönü'nde dinlemeyi sevmek gibi bir şey bu.

Eşya bağımlılığın var mı?
Oldukça, ama esas derdim eşyaların mekanla kurdukları ilişkiyle. Objelerin, bulundukları alana yüklediklerine bağımlıyım. Bu yüzden de işlerim hep mekan odaklı şekilleniyor. 
6 / 11

Sinan Tuncay


Acil durumda kurtaracakların listende ilk 5 nedir?
Ben hangi 5'i kurtaracağıma karar verene kadar zaman tükenir muhtemelen. 

Hayattaki en büyük meselen nedir?
İçeriyle dışarı arasındaki bitmeyen gerilim. Yani kendinle ve kurallar/tabular arasında gidip gelme hali. Bence insanoğlunun en birincil dinamiği, kendine koyduğu engellerle verdiği travmatik mücadeleden ibaret.

Ayın hangi yüzünde yaşıyorsun? (Karanlık, aydınlık veya tamamen senin yorumuna kalmış..)
Işığa yönelmeyi mi yoksa karanlıkta durmayi mı istediğinle alakalı bence. Karakterin de etkisi var tabii. Benim hayatım ayın keskin yüzeylerinde, alacakaranlık sakinliğinden uzakta seyrediyor diyebilirim. 
City
8 / 11
The Fence
9 / 11
Sezen Aksu, Vay
10 / 11




Sinan Tuncay

Ada Sanlıman

Daha fazlası için: 

Winter Wonderland serisi ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
ID Photo Credit: Rehan Miskci




Other Posts
Pelin Kaçar
Jamie McLeod
11 / 11
keinmagazine@gmail.com
Kullanım Koşulları:

www.keinmagazine.com tarafından üretilmiş fotoğraf, resim, video ve benzerleri kullanım ve içerik hakları saklıdır. Site içerisinde kulanılan, herhangi birine ait içeriğin hakları sahiplerine aittir.



Terms of Use


All online content of www.keinmagazine.com (including all images, videos and other visuals) of the website cannot be used without the permission of the authors, artists and photographers noted.
Subscribe to our newsletter for monthly updates

Follow #KEIN
CLOSE